Мъж, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза

pixabay
share

Мъж в САЩ, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза. 52-годишният мъж посетил своя лекар, след като обичайните му мигрени се влошили, а хапчетата, които често ползвал, вече са спрели да действат, съобщи БТВ.

Скенерът му разкрива, че всъщност той има яйца на тения в мозъка си. Лекарите казват, че това е причинено от лоша хигиена на ръцете. Според тях е възможно да е ял и недостатъчно сготвен бекон.

Цистицеркозата е вид инфекция, причинена от яйцата или ларвите на паразита Taenia solium, известен също като свинска тения. Консумацията на недостатъчно сготвено свинско месо не може директно да причини цистицеркоза на човек.

Д-р Николова посочи симптомите на грипа и помоли: Когато сте болни, не пийте антибиотика, който ви е препоръчал съседът

Случаят е отразен в медицинското списание American Journal of Case Reports. Лекарите пишат, че „може само да се спекулира“, че цистицеркозата на мъжа е била предадена чрез автоинфекция след „неправилно измиване на ръцете“. Като се има предвид неговата „предразположеност към недостатъчно сготвено свинско месо“, лекарите предположиха, че се е заразил с тения сам.

Пациентът е реагирал на антипаразитно и противовъзпалително лекарство и оттогава се е възстановил напълно.

Водещи новини

Още новини