Над 20 хиляди нови случая на коронавирус в Токио за първи път от февруари

share

Властите в Токио съобщиха днес за 20 401 нови случая на коронавирус. Броят на новозаразените в японската столица надхвърли 20 хиляди за първи път от февруари, предаде агенция Киодо.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1290

В няколко префектури бяха регистрирани рекорден брой нови случаи заради бързо разпространяващия се подвариант на Омикрон – BA.5.

Броят на новозаразените в Токио е най-високият от 5 февруари, когато в японската столица бяха отчетени 21 110 случая. Властите в мегаполиса днес съобщиха и за четирима починали.

Броят на пациентите с ковид нараства бързо в цяла Япония. Гифу, Хього и Окинава са сред префектурите, отчели днес рекорден брой новозаразени.

1012 нови случая на Ковид в Китай

Губернаторът на Осака Хирофуми Йошимура изрази очакване новите случаи в префектурата да достигнат около 22 хиляди - максимум от началото на пандемията. В префектура Канагава, близо до Токио, прогнозите са за над 10 хиляди новозаразени - също рекорд.  

Новите случаи на коронавирус в Япония бяха на сравнително ниско равнище до средата на миналия месец, но започнаха да се увеличават напоследък заради подварианта на Омикрон BA.5, отбелязва Киодо.

Шигеру Оми, председател на Организацията за здравни грижи на общностите, каза миналата седмица, че Япония е навлязла в седмата си ковид вълна, но допълни, че засега няма нужда от противоепидемични мерки.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1290

Водещи новини

Още новини