Проф. Ива Христова: Новият вариант "Флирт" на Омикрон вече е в България

  • 14 август 2024 15:34

  • 3238
  • 6
Проф. Ива Христова: Новият вариант "Флирт" на Омикрон вече е в България
© Bulphoto (архив)

По предварителни данни в България са установени щамове на варианта "Флирт" на „Омикрон“. Това заяви за БТА проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1293

По думите ѝ подвариантът BA2.86, който се разпространи бързо, се нарои на подварианти и всички те сборно се наричат "Флирт". Името му е съчетание на първите букви на променените аминокиселини, посочи проф. Христова.

Към момента данните са за три случая, но още се извършват анализите и вероятно случаите ще са повече, допълни тя.

Ръст на случаите на COVID-19: Броят на заразените се е удвоил за седмица

Проф. Христова посъветва хората да се тестват, ако имат съмнения за заразяване. По думите ѝ силно препоръчително е болните да си останат вкъщи, защото организмът би се възстановил много по-бързо, с по-малко щети и с по-малко усложнения, а и за да не се заразяват околните. При някои пациенти оздравяването настъпва до два-три дни, но на други са им необходими четири – пет, каза още тя.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3238 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.08.14 | 17:24

6
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

2024.08.14 | 16:59

5
АЙДЕЕЕЕЕ, подкараха старата песен! абе, олигофрени, безродници, фашисти, не разбрахте ли, че тази идиотщина повече няма да мине, мърши!
Мертвые укропы 18+

2024.08.14 | 16:57

4
Истински ад за украинците на руска територия, проследете украинските и руските канали в Телеграм, майко мила, хвърчат глави на ляво и надясно , пукат като пуканки, невиждан терор

2024.08.14 | 16:24

3
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ КОВИД ПРЕСТЪПНИЦИ и ВАКСИНАТОРИ !!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.14 | 16:24

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.08.14 | 16:03

1
Затваряй и карантинирай, още от днес!

Добави коментар

Водещи новини