Трябва ли зеленият сертификат да бъде задължителен за депутатите?

Кадър Nova
share

Има двоен аршин. От юни тази година в Европейския парламент се влиза със сертификат. Това заяви адв. Пламен Теушанов в студиото на сутрешния блок на NOVA по темата дали трябва да се влиза в парламента със зелен сертификат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Виктор Костов заяви, че зеленият сертификат е противоконституционен и нарушава човешките права. По думите му зеленият сертификат е измислен за придвижване в европейските страни по време на пандемията.

В студиото стана сериозен спор между водещите и адв. Виктор Костов. Адвокатът изрази скептично отношение към ваксините като обяви непотвърдени данни, че 12 000 от 42 000 ваксинирани са имали летален изход. На това твърдение Виктор Николаев реагира остро: „Ако знаех, че ще говорите лъжи,  нямаше да Ви поканя“. Костов не остана длъжен като заяви: „Ами да, защото Вие пропагандна телевизия. Журналистите трябва да дават възможност на всички гледни точки“.

Адвокатът спомена цифри и данни, на които водещите и другият участник Пламен Теушанов възразиха. Водещата се обърна към Костов с думите: „Не разбирам как човек с положение като Вас, си позволява да говори такива работи, при положение, че в България загубихме толкова много хора“.

Проф. Балтов: Зеленият сертификат е напълно излишен

Според Костов заповедите на Стойчо Кацаров трудно се реализират, защото често се променят: „Нека не внушаваме, че ваксините са иновативни“.

„В България конституцията е дерогирана. Ние живеем в медицинска диктатура. По чл. 57, за да се обяви извънредно положение, Народното събрание трябва да приеме специален закон“, категоричен беше Костов.

В края на интервюто двамата водещи се извиниха на зрителите за това, че са звучали като „жълт сайт“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини