Всеки знае, че преяждането не ни носи нищо приятно. Стомахът се подува, тежи, понякога и боли, образуват се повече газове и всичко това съвсем логично може да помрачи настроението ни. Сега, когато едни от най-любимите празници чукат на вратата и от всяка къща ще се понесе изкушаващият аромат на топли козунаци, а после и на агнешко, е трудно човек да запази здрав разум и да не си сложи поне веднъж „допълнителна порция”.
Дори и най-стриктните маниаци на тема здравословно хранене си позволяват по един ден в седмицата, в който да си хапнат нещо вредно, или просто да увеличат количеството на храната. Ако говорим за еднократен акт, вероятността да си навредим в дългосрочен план, е минимална. Но ако системно приготвяме храната си неправилно, консумираме големи количества, или по-малки, но твърде разнообразни в рамките на едно хранене, то в един момент неминуемо ще имаме нужда от промяна, тъй като тялото ни ще започне да се задъхва.
Д-р Димитър Пашкулев
За да не се стига до радикални промени или жертви, а и за да можем да се насладим на живота без чувство за вина, тази сряда в студиото на „Код здраве” Радина Василева ще разговаря с д-р Димитър Пашкулев, който е открил комплекс от съставки, който наистина работи и е подходящ както за вегани, така и за обичащите месо. Той е съобразен специално с обичайната диета на българите и съдържа всичко нужно, за да ни предпази от неприятните последици от преяждането. „Вместо да чакаме по 2-3 дена тежестта и дискомфортът да ни напуснат след едно преяждане, много по-добре е да си помогнем предварително с Ензи-Мил, защото всеки знае, че той наистина помага”, разкрива д-р Пашкулев.
Очаквайте целия разговор с него тази сряда, само в „Код здраве”!
(в материала има продуктово позициониране)