Личен лекар за доставката на ваксини: На маймуни ни направиха!

Кадър БТВ
share

Нямаме съобщение за вреди след поставянето на ваксина от партидата на Астра Зенека, за която беше сигнализирано за проблеми. Изобщо да не се притесняват хората, досега не се е получавало нещо. Това съобщи д-р Георги Миндов в студиото на сутрешния блок по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Най-честите симптоми са болка на поставеното място, каза той. Д-р Миндов уточни, че пациентите обикновено остават няколко минути след поставянето на ваксината в кабинета.

„На маймуни ни направиха! Луди станахме! Колегите искат да се откажат, но аз ги призовавам да не го правят, защото го дължим на нашите пациенти!“. Така лекарят коментира процеса по доставка на ваксини. Той каза, че е най-трудно да се запишат онлайн възрастните хора, защото те нямат знание как да го направят. Обикновено го правят децата им.

2774 нови случая на COVID-19 у нас - над 20% от тестваните

Миндов беше категоричен: „Забавянето струва човешки животи!“. Той каза, че личните лекари искат приоритетната фаза да бъде 3:1. Според него трябва да се ваксинират уязвимите групи първо, а не младите хора.

„Искаме да има явно и публично разпределение на ваксините“. Миндов попита задочно доц. Мангъров как ще разпредели дефицита на ваксини, така че да попадат при приоритетните групи. Лекарят беше емоционален като каза, че пациентите му чакат за ваксини.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини