АстраЗенека отговори защо бави доставките

Getty Images, архив
share

Часове след емоционалното изказване на здравния министър по повод неспазване на договорката за доставка на ваксини, АстраЗенека излязоха с позиция. Поводът е, че компанията достави по-малко бройки, което наложи и спирането на "зелените коридори" за имунизация. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

Проф. д-р Костадин Ангелов се обърна към компанията с думите: "Уважаеми представители на "АстраЗенека", нека да съм ясен: имаме нужда от ваксини, не от учтивост". Освен за България обаче, още преди седмица се разбра, че за Европа ще има по-малко доставки от тази ваксина.

Здравният министър бесен на "АстраЗенека": Имаме нужда от ваксини, не от учтивост

А ето каква е позицията и на АстраЗенека:

"Производството на ваксини, в частност ваксината на АстраЗенека срещу COVID19, е процес с висока степен на техническа сложност. Въпреки че АстраЗенека полага неуморни усилия да се справи с предизвикателствата, които възникват в хода на производството, е възможно да има известна вариабилност и трудности при въвеждането на всеки нов производствен процес. Все пак в резултат на продължаващите ни усилия очакваме да сме в състояние да доставим в България следващото количество два дни по-рано от планираното. До средата на м. март сe очакват още две доставки."

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини