Ръст на хоспитализираните в МБАЛ - Шумен отчитат от лечебното заведение

Pixabay
share

След няколко дни на задържане на нивото на хоспитализираните, от вчера отново има ръст на болните, постъпващи за лечение. Вчера са приети 27 пациенти, а са изписани 16 души". Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите й вече 257 пациенти са настанени в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен. От тях шестима са в отделението "ОАИЛ", а четирима са интубирани. Сред заразените е и момиченце на година и 11 месеца от Шумен, което е в задоволително състояние.

РЗИ-Ловеч с уточнение за новите мерки

Двама пациенти с коронавирусна инфекция са починали вчера в лечебното заведение - мъж на 54 години от Шумен и мъж на 70 години от с. Мараш, каза още д-р Маринова.


Тя отбеляза, че всеки ден има и заразени медици. Работещите в МБАЛ-Шумен полагат огромни усилия за лечението на пациентите, много трудно се правят графиците за работа, непрекъснато се търсят заместници на болни или карантинирани медици, обясниха от лечебното заведение и отново призоваха гражданите да спазват противоепидемичните мерки.
Новодиагностицирани с COVID-19 са 53 жители на област Шумен през последното денонощие. Продължава да се увеличава групата на младите хора - общо 10 от заразените /18,8 процента/ са на възраст между 20 и 28 години. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини