Близо 100 са заразените с COVID-19 в училищата на територията на Старозагорска област

gettyimages
share

Общо 53 учители, 10 непедагогически специалисти и 21 ученици са заразени с COVID-19 в училищата на територията на Старозагорска област.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Паралелките, поставени под карантина, са общо 8. Това става ясно по време на заседание днес на Областния медицински съвет, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Министър Ангелов разкри: Готвим нови мерки

Всяко училище самостоятелно може да заяви желанието си за преминаване към дистанционно обучение, като то може да обхване отделен випуск или отделни паралелки, е посочил началникът на РИО Татяна Димитрова.

До този момент в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски. Заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област е малко под средната за страната, но областта, както и повечето в България, е в рисковата "червена" зона, каза директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

Да се поставят уреди за измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти, както и да се разкрият каси, които да работят само за възрастни хора над 65 години, са препоръките днес на членовете на Областния медицински съвет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини