Лекар, преборил COVID-19: Разбира се, че ме беше страх

Novini.bg
share

Всичко започна с температура и отпадналост и след като в продължение на три дни не успях да се възстановя, си направих тест за коронавирус, който излезе положителен. Отначало бях на домашно лечение, но впоследствие състоянието ми се влоши и постъпих в болницата. Това сподели пред журналисти 30-годишния хирург д-р Момчил Манчев, който предстои днес да бъде изписан от болничното заведение, предаде репортер на Novini.bg

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

,,След трите сака плазма и ремдесивир състоянието ми започна да се подобрява, сатурацията ми се покачи, дишането ми се нормализира. Бях на болнично лечение около 15 дни. Разбира се, че ме беше страх, особено като бях 24 часа на кислородно дишане'', разказа още младият медик.

Нямам представа къде съм се заразил, отговори на журналистически въпрос д-р Манчев и допълни, че не е бил скептичен по отношение на ефекта с кръвната плазма.

155 са новите случаи на COVID-19

Да, уплаших се отначало. Приемах витамини и антибиотици. Не очаквах, че ще се заразя. Знаех също, че нещата след това можеха да се влошат много и имах своите притеснения, каза още той и посочи, че лечението му продължава в домашни условия поне още един месец, едва след което ще може да се завърне в болницата – този пък като лекар, а не като пациент.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини