Продължава изследването на българи за коронавируса

ВМА
share

Националният оперативен щаб, създаден с цел координиране действията във връзка с COVID-19, отново заседава днес. Последните данни за коронавируса представи председателят на щаба и директор на Военномедицинската академия (ВМА) проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Няма константирани положителни проби за коронавирус у нас. Разширил се е обаче кръгът на изследваните българи. А заради високата заболеваемост заради грип Б, инфекциозните отделения са препълнени.

Семейство българи контактувало с италианци, заразени с коронавирус

"Във ВМА се приети 11 човека, които ще бъдат тествани, освободени са двама. Днес три лица подлежат на евентуално освобождаване", посочи Мутафчийски.

Докато у нас все още няма болни от дошлата от Китай зараза, то положението в света не е така добро. Усложнява се ситуацията в Италия, посочи проф. д-р Мутафчийски. От своя страна проф. Тодор Кантърждиев предупреди отново хората да бъдат искрени, ако са посетили Италия или друга държава, в която  има коронавирус. Той каза, че имало жена, която се върнала от Ботуша, и отишла на зъболекар. И за грипа, и за коронавируса, най-добре е да се обадим първо на личния лекар, а не "да тръгнеш по чакалнята да разпространяваш инфекцията", коментира още Кантърджиев.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Водещи новини

Още новини