Съучениците на 16-годишен в Румъния, заразен с коронавирус, са под карантина

  • 05 март 2020 11:17

  • 1123
  • 0
Съучениците на 16-годишен в Румъния, заразен с коронавирус, са под карантина
© Pixabay

Дирекцията за обществено здраве на окръг Тимиш (Западна Румъния) обяви, че всички съученици от класа на 16-годишното момче, което даде вчера положителен резултат за зараза с коронавирус, ще бъдат изолирани в домашни условия, а учебните занятия на този клас ще бъдат отменени, съобщава агенция Медиафакс.

Момчето е племенник на 47-годишен мъж от Тимишоара, при който също бе потвърдена зараза с новия коронавирус. Това е първият случай на заразен непълнолетен в Румъния, отбелязва Медиафакс, предава БТА.

Първият румънец, заразен с коронавирус, се смята за излекуван

"Имайки се предвид факта, че пациентът е ученик в 9-и клас, по общо съгласие с Окръжния училищен инспекторат на Тимиш и директора на училището, бе взето решение за преустановяване на занятията за този клас до ново разпореждане. Всички ученици от този клас са изолирани при домашни условия и под наблюдението на Дирекцията за обществено здраве на Тимиш", се посочва в официално съобщение.

Представители на дирекцията са идентифицирали лицата, с които момчето е било в контакт и днес ще им бъдат направени тестове.

По данни на Дирекцията за обществено здраве на Тимиш в изолация и под наблюдение в този окръг са 538 лица.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини