Моделират чисто ново лице на момиче (видео)

share

18-годишна канадка получи половин ново лице, след като цял живот живяла с ужасяващ тумор, деформирал лицето й. На осем месеца Сара Атуел била диагностицирана с рядкото заболяване неврофиброматоза или голям тумор, развиващ се върху половината й лице.

Заради състоянието й учениците в нейното училище непрекъснато й се подигравали, пише "Новинар".

„Беше наистина тежко. Постоянно се гавреха с мен”, разказва Сара. През всичките тези години тя се е подлагала на многобройни тестове и опити за лечение, докато се престраши за рискована пластична операция, която да отстрани част от тумора.

Сара се съгласила да се подложи на операцията и след часове реконструкция на лицето й, тя завършила засега успешно. След като огромната подутина била премахната, тя се осмелила най-после да се погледне в огледалото.

„Бях много щастлива, защото имах прави устни,“ казва сара. „Не можех да спра да се гледам в огледалото и да си правя снимки. Майка ми и съседите бяха шокирани. Пратихме на баща ми снимки и той беше също много щастлив“, разказва момичето. Все още обаче много работа предстои, но лекарите са оптимисти, че накрая момичето ще има съвсем нормално лице.

Водещи новини

Още новини