Успешна първа трансплантация на стволови клетки на Филип

Facebook
share

Първата трансплантация на стволови клетки на малкия Филип вече е направена. Състоянието на двугодишното дете е добро, въпреки изтощението, което един организъм понася при тази манипулация, става ясно от страницата „Да помогнем на Филип да се събуди" във Фейсбук.

По време на трансфузията лекарите са придобили още по-ясна картина за състоянието на мозъка на Филип и сега обсъждат план за максимално адекватно продължение на лечението, пише news.bg.

Основната надежда е, че стволовите клетки ще изградят здрава мозъчна тъкан, която да замени увредената такава. Всички ние сме въоръжени с търпение и още по-голяма надежда, че чудото ще се случи, споделят родителите на Филип.

Припомняме, момченцето се намира в будна кома от една година, след поставена му по-рано ваксина. След ваксинирането детето получава възпаление на мозъка и изпада в кома. Родителите му започнаха кампания за набиране на средства за скъпо лечение със стволови клетки в Русия.

Кампанията бе прекратена на 19 декември, когато семейството събра нужната сума за лечението на момченцето. Въпреки официалното прекратяване на кампанията по набиране на средства за лечението на момченцето, в сметката продължават да постъпват суми.

В края на януари момченцето постъпи в клиника в Москва,където ще бъде подложено на лечение със стволови клетки, след което родителите му се надяват, че той ще се събуди.

Водещи новини

Още новини