Родители търсят помощ – ваксина вкара бебето им в кома

  • 07 декември 2012 16:52

  • 7900
  • 9
Родители търсят помощ – ваксина вкара бебето им в кома
©

Родителите на малкия Филип от Пловдив търсят помощ за операция, която да го извади от кома. Причина за състоянието на детето е вирусна инфекция. Заболяването преобръща живота на семейството на Светла Пенкова и Игнат Славков.

Бебето се ражда в 7-ия месец с четвърта степен недоносеност - под 2 килограма. Оставят го в болница докато стигне нужните килограми. Забавеното достигане на тегло налага поставянето на ваксини на Филип да започне след шестия месец.

Лекарите пропускат, че ваксината срещу морбили, която на здрави деца се прави на 13-месечна възраст, на Филип трябва да се постави по-късно, пише plovdivutre.bg.

Родителите трябва да работят и за детето се грижи ден и нощ баба му. Само рехабилитацията на ден струва 20 лева. Услугата не се поема от Здравната касата. На месец за вливките, хранителните добавки и рехабилитацията на семейството са нужни около 1500 лева.

Светла Пенкова и Игнат Славков са решили да опитат трансплантанция на стволови клетки. Според специалисти тя може да ''събуди'' мозъка на Филип.

Официалният отговор на лечебното заведение ще пристигне преди Коледа. Тогава Филип ще има право да кандидатства за помощ от Фонда за лечение на деца. Манипулацията и престоят в клиниката са много скъпи, непосилни за семейството.

Само първият курс на трансплантация ще излезе между 18 и 25 хиляди долара. За това от вчера родителите на детето са обявили публично дарителска сметка:

Филип Игнатов Славков

IBAN: BG40 UNCR 7000 1520 7863 99

BIC на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7900 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.05.19 | 03:18

9
Хиляди, ако не и повече, пъти се писа и говори по темата с ваксините! Разберете, че това са чисти отрови, пълни с токсини, които само вредят на децата ви! Сами ги убивате!
zuser

2012.12.18 | 13:43

7
Прав си! Пък с тази последната ваксина за маточната шийка - направо стерилизират момиченцата:(((( Идиоти!
Всезнайко

2012.12.18 | 13:40

3
Първо, не разбрах, дали от направената ваксина се е развила болестта? Второ, не пише какво е направила болестта? Защо мозъка му е "заспал" че да го будят. Тук има нещо писано, недописано. И мили хора, само не се лъжете да ходите по трансплантации на стволови ллетки. Лъжците, дето ги правят карат поръчкови Джи класа Мерцедеси, и казват винаги, ама то с клетките не стана. Имам роднина от 10 години на легло, който похарчи десетки хиляди, че и кредити, че и незнам какво...ефект-нула. Ако съдбата е предопределила, оставете го да си ходи, после съдете виновните за грешка. Но се осъзнайте и не подлагайте така и така вече измъченото телце да стане "опитна маймунка". Пожелавам ви кураж!

2013.01.17 | 09:37

8
Простено ти е, че не разбираш как така тази ваксина "може да накара мозъка му да заспи" - все пак не всеки е лекар или микробиолог. Аз не мога да разбера как обаче 7 човека са дали "+" на репликата "оставете го да си ходи". Иначе си прав и за корупцията и за факта, че хората от които зависи здравето ни, често злоупотребяват ужасно и съм съгласна, че наистина няма по-долна постъпка от това..иначе в отговор - ваксината срещу паротид, морбили и рубеола е една от най-токсичните и е тази, която е най-често свързана с енцефалит, алергични реакции и даже тя е причината да е широко разпространено мнението, че ваксините причиняват аутизъм (което не е съвсем вярно - истината е, че при много деца ваксинациите причиняват СИМПТОМИ като при аутизма и много лекари/учени вярват, че фактически не се касае за същото заболяване, а за мозъчно увреждане вследствие на ваксинация) А и мисля че хората, чието дете е пострадало, не се интересуват от това, кой какъв клас кола кара, а са готови да направят всичко възможно да спасят детенцето си. Желая им успех и много смелост и мисля, че като родители са длъжни да опитат всичко възможно, затова и смятам че трябва да ги подкрепим!

2012.12.18 | 13:41

6
AZ ZATOVA NIKOGA NE SE VAKSINIRAM, PAZETE SE I VIE, IZBQGVAITE DA HODITE I PO DOKTORI, DA VI PAZI BOG OT BOLESTI

2012.12.18 | 13:41

5
Аз не съм се ваксинирал от 8 години и съм по-здрав от всякога.Препоръчвам на всички да не ходят доброволно да си инжектират боклуци който дори не знаят какво съдържат.

2012.12.18 | 13:41

4
IAZ TOVA SE 4UDQ, PROSTI HORA NI6TO IM NQMA TE OTIVAT VAKSINIRAT SE I SE RAZBOLQVAT, ZORLQM SE RAZBOLQVAT KAKTO SE KAZVA

2012.12.18 | 13:36

2
Лекарите не са човеци. Те са просто хора, които използват професията си просто за пари. Кариеристи на човешкия гръб.

2012.12.10 | 13:35

1
Нали гласуваха закон в защита на лекарите,те и затова правят каквото си искат,за убийство даже може и да ги наградят, орден стара планина.....

Добави коментар

Водещи новини