Тръмп заяви, че смъртта на Синуар ще улесни мира в Газа

gettyimages
share

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви днес, че смъртта на лидера на палестинското движение „Хамас“ Яхия Синуар ще улесни възможностите за мир в Газа, предаде Ройтерс. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3149

„Мисля, че това ще направи нещата по-лесни“, заяви Тръмп, коментирайки възможностите за мир в Газа след смъртта на Синуар. Той заяви това пред репортери, пристигайки на предизборно събитие в град Детройт.

Бившият президент на САЩ допълни, че планира да говори в скоро време с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Той похвали израелския лидер, че върши добра работа, като същевременно разкритикува администрацията на настоящия президент на САЩ Джо Байдън, пише БТА.

Нетаняху е наредил допълнителни доставки на хуманитарна помощ за Газа

„Байдън се опитва да го сдържа (Нетаняху – бел.ред.), а вероятно трябва да направо тъкмо обратното“, заяви Тръмп. 

Байдън и вицепрезидентът от Демократическата партия Камала Харис, срещу която Тръмп се изправя в напрегната надпревара преди изборите в САЩ на 5 ноември, поддържат силна подкрепа за Израел във войните му в Газа и Ливан. Все пак по-рано тази седмица Вашингтон изпрати писмо до Израел с искане да подобри хуманитарната ситуация в Газа или да се изправи пред потенциални ограничения върху военната помощ от САЩ.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3149

Водещи новини

Още новини