Тръмп си купи бургери с Биткойн, в крипто държи най-малко 1 млн. долара

Getty Images, архив
share

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп се появи в ресторант в Ню Йорк, където си поръчка бургер с биткойни. Така той стана първият бивш президент на САЩ, използвал криптовалутата в реална транзакция, пише Coin Telegraph, цитиран от dir.bg.

Според публикация на заведението Pubkey в Х, Тръмп е използвал биткойни, за да си купи хамбургер. Това се случва дни след кат републиканският кандидат обяви пускането на токен чрез криптоплатформата World Liberty Financial, управлявана от членове на семейството му.

Въпреки че веднъж нарече биткойн "измама" и криптоиндустрията като "базирана на въздуха", Тръмп впоследствие се застъпи за интересите на биткойн "копачите" като част от кампанията си за президентската надпревара 2024 г. Той дори говори на конференцията за Bitcoin 2024 в Нешвил.

Тръмп обеща да стане "криптопрезидент"

Според информацията в социалните мрежи, Тръмп е купил десетина бургера, които раздал на присъстващите, наричайки ги "криптобургери".

По данни на Coin Telegraph, Тръмп държи най-малко 1 млн. долара в крипто. Бившият президент на САЩ Бил Клинтън също е притежавал биткойни, дадени му на събитие през 2016 г.

Кандидатът на републиканците твърди, че е "имал реален шанс да спечели" електоралните гласове в Ню Йорк през ноември, въпреки че кандидатите на демократите печелят всички избори от 1988 г. Проучване на ActiVote през август показа, че вицепрезидентът Камала Харис води с 16 пункта пред Тръмп в щата.

За разлика от Тръмп, вицепрезидентът Харис не включи темата за криптовалутите в кампанията си. Експертите спекулират, че е малко вероятно тя да се дистанцира значително от политиките на администрацията на Байдън относно крипто и блокчейн.

Един от старшите съветници на Харис каза през август, че вицепрезидентът на САЩ "ще подкрепи политиките за растеж на индустрията".

Водещи новини

Още новини