Мелания Тръмп: Определено има нещо повече в опита за убийство на съпруга ми

share

Мелания Тръмп постави под съмнение обясненията на официалните лица за опита за убийство на съпруга й - бившият президент Доналд Тръмп, заявявайки, че истината трябва да се разкрие и че в тази история определено има нещо повече.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 97

В ново видео, което Мелания Тръмп публикува в профила си в социалните мрежи, тя заявява, че стрелбата на 13 юли в Пенсилвания, в резултат на която има един убит, а бившият президент е ранен в ухото, е била "ужасно и тревожно преживяване", пише Politico.

Тя признава, че й тежи и последвалата тишина. Учудена е защо служителите на реда не са арестували стрелеца преди Тръмп да произнесе речта си?

"Определено има още нещо в тази история. И трябва да разкрием истината", посочва Мелания Тръмп, като добавя, че 20-годишният стрелец е успял да изстреля няколко патрона от близкия покрив, преди да бъде убит от органите на реда.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ разследва "Сикрет Сървис" след покушението срещу Тръмп

Бившата първа дама за първи път коментира по-задълбочено покушението. След атаката тя публикува дълго изявление, в което благодари на агентите на "Сикрет сървиз" и на правоприлагащите органи, които защитиха съпруга й, и призова американците да "се издигнат над омразата".

Тя добави, че нежната съединителна тъкан на Америка е разкъсана, но нацията трябва да намери смелост и здрав разум, които да я съберат отново.

Мелания Тръмп прави коментара си около покушението, след като около стрелеца и нападението започнаха да се разпространяват различни конспиративни теории и се поде мощна дезинформационна кампания. Факт е обаче, че след като следователи по случая са се запознали подробно с биографията на стрелеца и с онлайн историята в компютъра му, те все още не могат да намерят мотива, заради който 20-годишният мъж е решил за стреля по Тръмп.

След стрелбата Конгресът пристъпи и към разследване защо са били прекъснати комуникационните връзки на екипите по сигурността, заради което стрелецът е успял да произведе серия от смъртоносни изстрели от покрив, близо до сцената, където Тръмп е говорел.

Конгресменът Майк Кели, който председателства двупартийната работна група на Камарата на представителите, разследваща опита за убийство, се надява през следващите седмици да проведе първото си публично изслушване.

Бившият ръководител на "Сикрет сървиз" Кимбърли Чийтъл и колегите й бяха подложени на интензивно наблюдение след стрелбата и по-късно тя подаде оставка.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 97

Водещи новини

Още новини