Арестуваха криминално проявен за смъртни заплахи срещу Доналд Тръмп

Getty Images
share

Арестуваха мъж от Южна Аризона за предполагаеми смъртни заплахи срещу Доналд Тръмп. Те са отправени в социалните мрежи, съобщават властите.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 96

Това се случва същия ден, когато бившият държавен глава и кандидат на републиканците за изборите през ноември, е бил в района, за да посети границата между САЩ и Мексико.

Заподозреният е идентифициран като Роналд Лий Сайвръд, на 66 години, от град Бенсън. Селището е в същия окръг като граничната зона, която Тръмп посещава в четвъртък следобед и където неговият кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс е бил на посещение през последните седмици.

Шерифството в окръг Кочис съобщава, че Роналд Лий Сайвръд е арестуван около 14:30 часа. Не се дават подробности за предполагаемите заплахи и за ареста, пише БТА.

От службата на шерифството казват, че Сайвръд е бил издирван и по няколко неизпълнени заповеди за задържане в Уисконсин за шофиране в нетрезво състояние и неявяване в съда, по обвинение за катастрофа и бягство от местопроизшествието в окръг Греъм, Аризона, и за това, че не се е регистрирал като извършител на сексуално престъпление в окръг Коконино, Аризона.

Властите в Аризона обявиха за издирване мъж, заплашил да застреля Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп оцеля при опит за убийство на 13 юли. Покушението беше извършено по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп се размина с прострелване в ухото, а 20-годишният извършител Томас Матю Крукс беше застрелян от снайперист на Тайните служби на място.

В сряда, на първия си митинг на открито след опита за покушение, Доналд Тръмп произнесе реч зад бронирано стъкло в щата Северна Каролина, която беше посветена на националната сигурност.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 96

Водещи новини

Още новини