Хънтър Байдън оттегли съдебен иск срещу "Фокс нюз"

Getty Images
share

Синът на президента на САЩ Джо Байдън Хънтър Байдън е оттеглил иска си срещу телевизия "Фокс нюз", заведен от него заради публикуването на негови голи снимки и видеоклипове в предаване, показващо измислен съдебен процес срещу него заради негови сделки в чужбина, предаде Ройтерс, като цитира изявление на адвокатите му.

В документите не се посочва причина за оттеглянето на иска. Телевизия "Ей Би Си нюз" съобщи, че Хънтър Байдън, се е отказал от иска с намерението да заведе същото дело срещу нови ответници.

Говорител на "Фокс нюз" повтори предишни коментари на компанията, че искът е "политически мотивиран" и "лишен от основание".

Засега няма коментар от адвокатите на Хънтър Байдън и "Фокс нюз", нито от други представители на медията.

Телевизия "Фокс нюз" излъчи „Процесът срещу Хънтър Байдън" през 2022 г. по своята стрийминг платформа "Фокс нейшън", но го свали през април тази година под заплахата от съдебен иск от страна на адвокатите на главния герой. Искът беше заведен по-рано този месец.

Хънтър Байдън оттегли молбата си за нов съдебен процес по обвиненията за притежание на оръжие

В сериала се показва измислен съдебен процес срещу Хънтър Байдън по обвинения в незаконно лобиране и подкупи - престъпления, за които никога не му е било повдигано обвинение. В иска на Хънтър Байдън срещу медията се подчертаваше, че в сериала са били включени и интимни снимки и видеоклипове на Хънтър Байдън.

Оттеглянето на иска беше обявено няколко часа, след като бащата на Хънтър  - Джо Байдън, се отказа от президентската надпревара през 2024 г. под натиска на колегите си демократи, отбелязва Ройтерс, цитирано от БТА.

Водещи новини

Още новини