Анализаторът Явор Сидеров: След полученото психологическо преимущество, забелязваме промяна в реториката на Тръмп

Getty Images, архив
share

„Забелязва се поне малка промяна в реториката на Тръмп, след като получи психологическо преимущество след неуспешния опит за атентат, както и след неубедителните представяния на президента Байдън напоследък”. Това коментира историкът, журналист и анализатор Явор Сидеров в предаването „Пресечна точка”.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 82

„Тръмп се почувства силен и в позиция да говори от името на всички американци, не само от името на своите поддръжници. Предполагам, че тази тенденция ще се засили. Тръмп гледа на себе си като на историческа фигура, която ще промени политиката на САЩ от последните 70 години”, коментира още той.

Най-голямата внучка на Тръмп: Медиите карат дядо ми да изглежда като различен човек, той е грижовен и любящ

Сидеров обаче смята, че няма как фигурата на Тръмп да обедини всички американци. „Половината американци не го приемат изобщо, няма как да ги спечели само с една реч. Степента на противопоставяне е изключително голяма и не е повърхностна. Зад Тръмп и противниците му има остро различаващи се визии за бъдещето на САЩ и политиката към света”, каза Сидеров.

Що се отнася до Байдън и засилващият се натиск да се откаже от надпреварата за Белия дом, Явор Сидеров коментира, че по нищо не личи демократите да имат план Б. „Демократическата партия е изтъкана от лобита. Борбата не е само за фигурата на Байдън, която отслабва”, каза Сидеров. „Мисля, че борбата е кой да е реалния кандидат на демократите, а аз не виждам очевиден такъв на този етап. Камала Харис не е много популярна. Избор на евентуален нов кандидат-президент на Демократическата партия, ще бъде по-скоро спешна мярка за ограничаване на пораженията. Може би ще бъде по-популярна фигура, ако се случи”, смята Сидеров.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 82

Водещи новини

Още новини