Проф. Топалов (преподавател): Още преди опита за убийство Тръмп беше смазал Байдън

share

Още преди опита за убийство Тръмп вече беше смазал Байдън. Към началото на юни вече го беше задминал доста сериозно. Tова каза пред БНР проф. Любомир Топалов, преподавател в Университета в Бостън. Той допълни, че Доналд Тръмп вече е имал превес над своя съперник преди дебата между двамата, в който за представянето си Байдън получи сериозни критики и призиви за оттегляне от надпреварата.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 75

"Не може да виждаме повторение на Съветския съюз от късния период на Брежнев в една от най-стабилните демокрации", изказа мнение преподавателят, който 10 години е живял и работил в Япония.

Aко бъде избран за президент, Тръмп мисли да назначи шефа на "Джей Пи Морган" за министър на финансите

Изборът на Джей Ди Ванс е много интересен, посочи той относно номинацията на кандидата за вицепрезидент на републиканците.

"Той избра млад милениъл, 39-годишен, консерватор, който обаче ще събере много от гласовете на по-младото поколение. Изборът на този вицепрезидент е знаков и от друга гледна точка – Тръмп не е в първа младост. Вероятно се мисли при някакъв случай да може да замени седящия президент като "отгледан" наследник."

Според Топалов все още не сме видели истинските обрати в кампанията преди изборите през ноември.

"Тази снимка, която той успя да направи по невероятен начин – той направи предизборния си плакат. Сигурно ще остане за поколенията тази негова снимка", изтъкна той.

Поляризирането в Америка идва с разделението – другият е не просто различен, а враг. Демократите също допринесоха за това поляризиране с очернянето на Тръмп, коментира проф. Любомир Топалов, като обърна внимание върху лекото заиграване "с тежки символи и думи".

Политизирането на съдебната институция в Америка през последните 10-15 години е достигнало невиждано до момента ниво, отчита Топалов, който го определи като "страховито".

"Всеки, който не подкрепя Тръмп, страда от това, че Байдън се е окопал и не ще да пусне позицията", заяви преподавателят в предаването "Преди всички".

Проф. Топалов описа различни "фантастични сценарии" – Байдън да се разболее или да бъде отстранен на конвенцията на демократите след месец. Има обаче и страхове при евентуално отстраняване на Байдън дали няма да се стигне до голямо разцепление сред демократите, изтъкна той.

Сегашната вицепрезидентка е много слаба, не е показала никаква лидерска роля, всички ѝ се подиграват. Ако Байдън вземе вицепрезидент като Мишел Обама, това би вдигнало подкрепата за него и би било интересен ход, посочи Любомир Топалов.

(платено съобщение)

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 75

Водещи новини

Още новини