В дома на стрелялия срещу Тръмп намериха второ "подозрително устройство“

Getty images
share

Второ "подозрително устройство“ е открито в дома на Томас Матю Крукс, заподозрян за нападението срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Washington Post, като се позовава на ФБР.

"Второ "подозрително устройство“ беше открито в дома на предполагаемия стрелец Томас Матю Крукс“, се казва в уебсайта на изданието, цитирайки изявление на ФБР.

По-рано Associated Press, позовавайки се на правоохранителните органи, съобщи, че в къщата на заподозрения са открити материали за направата на експлозиви, а Wall Street Journal, позовавайки се на източници, написа, че в колата на заподозрения са открити взривни устройства, пише "Фокус".

Опитът за убийството на републиканския кандидат за президент беше извършен в събота на предизборния му митинг. Политикът беше ранен в ухото, а охраната го изведе от събитието. По думите на Тръмп той е загубил много кръв. Бившият президент вече е изписан от болницата след медицински преглед.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 65

Тръмп след опита за убийство: Трябваше да съм мъртъв

Нападателят успя да стреля няколко пъти към сцената, след което беше елиминиран. Заподозреният е 20-годишният Томас Матю Крукс от Пенсилвания. Той се е криел на покрива на производствена сграда на около стотина метра от сцената - извън района, където се провежда събитието.

При инцидента загива и зрител на предизборен митинг, а още двама души бяха тежко ранени.

Президентът на САЩ Джо Байдън, коментирайки този инцидент, обеща, че разследването на опита за убийство ще бъде бързо. В същото време той призова хората да не се поддават на спекулации за мотивите на стрелеца до изясняване на всички обстоятелства. Държавният глава разпореди и цялостна и независима проверка на мерките за сигурност на митинга, по време на който беше извършено нападението.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 65

Водещи новини

Още новини