Белият дом потвърди участието на САЩ в глобалната среща за мира в Украйна

Getty Images, архив
share

САЩ потвърдиха участие в глобалната среща за мира в Украйна, която ще се проведе през юни в Швейцария. Съответното обяви прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя обаче не съобщи кой точно ще бъде изпратен като представител на САЩ, съобщава сайтът Voice of America, цитиран от "Фокус".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14921

"Взехме активно участие във всяка от предишните  мирни срещи на върха за Украйна. Правителството на САЩ участва в тази. И ние ще бъдем представени на тази бъдеща среща на върха“, поясни Жан-Пиер. Но тя отбеляза, че не знае дали самият президент на САЩ Джо Байдън ще присъства на срещата на върха. По думите й "няма по-конкретна информация, която да споделя“.

Астрологът Влад Рос уверено посочи датата, на която Украйна ще победи, предрече и преврат в Москва

"За нас е важно да продължим да се уверяваме, че Украйна разполага с всички необходими способности, за да се защити, както и да осигури траен мир“, допълни прессекретарят.

Дмитрий Песков за постигането на мир: Дискусиите по темата са много и се позовават на някои "ефимерни източници"

Прессекретарят на Белия дом отбеляза необходимостта от бърза подкрепа за Украйна. "Видяхте какво се случи в Харков този уикенд. Важно е да се отбележи. Две дузини души бяха убити. Това е ужасно. Ето защо ние продължаваме да предоставяме помощ и да я увеличаваме. Току-що обявихме друга помощ за Украйна. Ето колко бързо се опитваме да предоставяме подкрепа“, заяви още тя

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14921

Водещи новини

Още новини