Джо Байдън води пред Доналд Тръмп в нова анкета

Getty images (архив)
share

"Настоящият президент на САЩ Джо Байдън има малка преднина пред основния си съперник за Белия дом - бившия държавен глава Доналд Тръмп", предаде Ройтерс, като се позова на нова анкета.

"Според социологическото проучване, проведено през изминалата седмица с участието на 4069 пълнолетни граждани, сегашният президент получава 40 на сто от гласовете, докато бившият лидер на страната – 39. Преднината на Байдън е в рамките на статистическата грешка, която е 1,8%. Много гласоподаватели не са се определили за кого ще дадат предпочитанията си на вота на 5 ноември, 11 на сто от анкетираните биха гласували за друг кандидат, 5% не биха участвали  в изборите, а 7 процента са се затрудили да отговорят", допълни световната информационна агенция.

"В анкета от февруари Тръмп получи 40 на сто, докато Байдън – 38",  отбеляза още Ройтерс.

"Все още не е ясно дали племенникът на убития през 1963 г. президент Джон Кенеди и син на застреляния през 1968 г. правосъден министър на САЩ Робърт Кенеди - Робърт Кенеди-младши ще се кандидатира като независим претендент за Белия дом. В случай че той даде официлна заявка, членът на най-популярното политическо семейство в САЩ може да получи около 15% от гласовете. Той може да вземе подкрепа от привръженици и на двамата основни кандидати за държавен глава", добави медията.

"Въпреки че Тръмп с лекота победи  във вътрешните избори за претендент за Белия дом в Републиканската партия бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли, едва 37 на сто от нейните привръженици са заявили, че ще гласуват него", посочи още световната информационна агенция, като се позова на проучването.  

От щаба на Ники Хейли: Благодарим за подкрепата

 

Водещи новини

Още новини