Размени на обиди белязаха дебат на кандидат-президенти от Републиканската партия в САЩ

  • 28 септември 2023 10:10

  • 848
  • 2
Размени на обиди белязаха дебат на кандидат-президенти от Републиканската партия в САЩ
© Getty images (архив)

Съперниците на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ се сблъскаха в хаотични предизборни дебати, отправяйки атаки срещу отново отсъстващия бивш президент, настоящия държавен глава - демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, и един срещу друг по теми от Китай през имиграцията до икономиката, предаде Ройтерс.

В края на дебатите обаче не изглеждаше нито един от тях да е уловил своя звезден миг, който да промени първоначалния ритъм на надпреварата, а там Тръмп доминира от месеци независимо от четирите наказателни обвинения срещу него, посочи свметонтата информационна агенция.

Предишният президент на САЩ, който имаше аванс от 37 процентни пункта пред следващия претендент за номинацията на републиканците в най-новото съвместно проучване на общественото мнение на Ройтерс и Ипсос, пропусна тези дебати, както и първите - в щата Уисконсин.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис нарече Тръмп "изчезнал по време на акция"и го обвини в оскъпяване на националните дебати с трилиони долари.

"Той трябваше да бъде на тази сцена тази вечер", заяви Десантис под аплодисментите на публиката в залата на библиотеката на Президентската фондация и институт "Роналд Рейгън" в град Сими Вали, щата Калифорния. "Той ви го дължи, за да оправдае кариерата си", допълни той.

Нападката на Десантис, чиито резултати в социологическите проучвания спаднаха на фона на ширещите се прогнози, че той ще бъде основният конкурент на Тръмп, предполагат, че губернаторът на Флорида по-скоро възнамерява да атакува фаворита, след като месеци наред избягваше да влиза в директен конфликт с бившия президент.

В тона му се включи бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, който често критикува Тръмп. Кристи каза, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския "се страхува", и му се подигра, наричайки го Патока Доналд за това, че е пропуснал дебатите.

Майк Пенс, който бе вицепрезидент на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в периода 2017-2021 г., обяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, неговият подход ще бъде противоположен на този на Тръмп. По думите на Пенс бившият държавен глава планирал да централизира властта във федералното правителство, докато той щял да даде повече правомощия на отделните щати.

Друга мишена на кандидатите за номинацията на републиканците на президентските избори бе заемащият поста сега Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, който бе критикуван за ходовете му в икономиката му и по отношение на границата с Мексико.

Ройтерс посочи, че новоизлюпеният политик - предприемачът Вивек Рамасуами, e опънал нервите на своите опоненти.

"Всеки път, когато ви слушам, се чувствам леко глупава", каза на Рамасуами бившата постоянна представителка на САЩ при ООН, Ники Хейли, по повод защитата от негова страна на китайската социална платформа "ТикТок", която вся безпокойство за сигурността сред държавните служители в САЩ. Рамасуами обяви, че използва приложението за връзка с младите избиратели.

Седем души (губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм също бе допуснат до дебата заедно с Десантис, Хейли, Рамасуами, Кристи, Пенс и Тим Скот) се борят с Тръмп да бъдат номинирани за кандидат-президент от Републиканската партия на САЩ. Повечето от тях подкрепиха помощта за Украйна, макар и Десантис да каза, че "не би разписал празен чек". Кандидатите се обединиха срещу политиката на Байдън по отношение на кризата с мигрантите и провала му на южната граница - с Мексико, където нараства броят на незаконно влизащите в САЩ.

Десантис обеща да мобилизира армията в борбата с мексиканските картели. На свой ред Рамасуами обяви, че ще отмени правото на гражданство по рождение за децата на нелегалните имигранти.

Дори когато бе запитан за стачката на работниците в автомобилната промишленост в Мичиган, сенатор Тим Скот смени темата и се насочи отново към проблема на границата, критикувайки Байдън, че е застанал заедно със стачниците на фронтовата линия във вторник. "Той не трябва да бъде на бойната линия, а на граничната линия и да я затвори, защото тя не е сигурна - 70 хиляди американци са починали за последната година вследствие на употребата на фентанил", заяви Скот.

Минути преди началото на дебатите Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския държа реч пред стачкуващите работници в Мичиган.

"Всички те си търсят работа", заяви пренебрежително Тръмп по адрес на седмината си съперници. "Да виждате сред тях някой, който да става за вицепрезидент? Аз лично - не", добави той.

Пропускайки дебатите на републиканците, Тръмп очевидно се съсредоточва върху Байдън като негов предишен и бъдещ опонент.

Тръмп обеща да изпрати войски на границата с Мексико, ако бъде избран отново за президент

На снимката Ники Хейли (жената), Рон Десантис и Вивек Рамасуами.

Последвайте канала на

Novini.bg
848 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.28 | 12:06

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.09.28 | 11:15

1
Тръмп е вреден за човечеството. " Излизането на САЩ от договора за климатичните промени "

Добави коментар

Водещи новини