Тръмп предлага да даде ДНК проба за сравнение с тази по дреха на жена, която твърди, че той я е изнасилил

Getty Images
share

Адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп каза вчера, че клиентът му е готов да даде ДНК проба, която да бъде сравнена с петната по рокля на жена, която го обвинява, че я е изнасилил преди четвърт век в пробната на универсален магазин, предаде Асошиейтед прес.

Юристът е изпратил писмо до федерален съдия в Манхатън, в което посочва, че Тръмп ще даде проба, но след като адвокатите на обвинителката му предадат липсващи страници от ДНК доклад за роклята.

Според съдебни документи, внесени в съда в четвъртък, Тръмп и Джийн Керъл са вписани като първи възможни свидетели от своите адвокати по делото, което трябва да започне на 24 април.

Керъл съди Тръмп за клевета и изнасилване и казва, че в края на 1995 г. или началото на 1996 г. Тръмп превърнал случайна приятелска среща в луксозен универсален магазин в Манхатън в изнасилване, придружено с голямо насилие.

Керъл не е говорила публично за това до излизането на книгата ѝ "За какво са ни нужни мъжете?“ през 2019 г.

Бивша журналистка съди Тръмп за сексуално насилие, клевета и побой

Тръмп твърди, че такава среща никога не е имало, включително по време на показанията си през октомври, а адвокатът му изтъква същото при последното внасяне на документи по делото.

Адвокатът на Тръмп твърди, че Керъл и юридическите й защитници се опитват да спечелят обществени дивиденти като твърдят, че ДНК на Тръмп е върху роклята, с която Керъл е била вечерта, когато е била изнасилена.

"ДНК на Тръмп или е върху роклята, или не е“, каза адвокат Джоузеф Такопина. Той посочва, че адвокатите на Керъл не са представили над 10 страници от доклада за ДНК върху дрехата, защото "тя знае, че неговото ДНК не е върху роклята, защото предполагаемото сексуално насилие никога не се е случвало“.

Поредно обвинение срещу Тръмп в сексуално посегателство

Робърта Каплан, адвокатка на Керъл, не коментира веднага, но се очаква да внесе писмен отговор до съдията след писмото на Такопина, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини