В Пакистан: Арестуваха полицай, заподозрян в изнасилване на бременна жена

  • 23 юли 2023 13:38

  • 1222
  • 0
В Пакистан: Арестуваха полицай, заподозрян в изнасилване на бременна жена
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полицията в пакистанската столица арестува полицай за предполагаемо изнасилване на бременна жена, която е потърсила помощ от полицията, съобщиха днес властите в неделя, предаде ДПА.

„Заподозреният, който е полицай, е арестуван и се води разследване“, каза говорител на столичната полиция пред ДПА.

Инцидентът се разиграл в покрайнините на Исламабад, когато бременна в шестия месец жена излязла от къщата си, за да търси помощ от полицията, след като се скарала със съпруга си.

Жената, която е на около 20 години, е подала жалба. Тя  отивала към  полицейския участък, когато се срещнала със служител на отдела за спешно реагиране „Делфин“, който обещал помощ. Но вместо да я придружи до участъка, той я отвел в апартамент и я изнасилил.

Англоезичният всекидневник „Доун“ съобщи днес, че висшите служители първо са се опитали да прикрият случилото се, за да не накърнят имиджа на звеното за спешно реагиране, пише БТА.

Мъж, изнасилил малолетната си доведена дъщеря, влиза в затвора

Насилието срещу жени многократно е предизвиквало ожесточена реакция от страна на гражданското общество в южноазиатската държава с население от над 240 милиона души.

Миналата година пакистанският парламент прие закон, предвиждащ химическа кастрация или смъртно наказание за извършителите на сексуални престъпления в особено тежки случаи на изнасилване или насилие над деца.

Законът беше предшестван от всеобщо възмущение след груповото изнасилване на жена пред децата й на една от главните магистрали в страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини