Новият посланик на САЩ в Москва Лин Трейси се срещна с руския заместник-външен министър Сергей Рябков

Getty (архив)
share

Новият посланик на САЩ в Москва Лин Трейси днес се срещна с руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, предаде Асошиейтед прес, като се позова на официални представители.

Трейси пристигна в Москва миналата седмица. В изявление на американското посолство в Русия не се съобщават подробности от проведения разговор на Трейси с Рябков. В изявлението се казва само, че Трейси е започнала мандата си в Москва, фокусирана върху запазването на диалога между "нашите столици във време на безпрецедентно напрежение". Трейси също така ще бъде защитник на сигурността и на справедливото отношение към всички американски граждани, задържани в Русия.

Руското външно министерство пък заяви, че по време на разговора по някои основни въпроси на двустранното сътрудничество, което рязко се е влошило поради вина на Вашингтон, руският дипломат е изтъкнал контрапродуктивността на настоящия конфронтационен курс на САЩ.

"Неустрашимата Лин" пристигна в Русия

"Руската страна очаква от посланика да спазва стриктно изискванията на руските закони, да съблюдава нормите и обичаите, да се придържа към принципите за ненамеса във вътрешните дела на страната домакин", се казва в изявлението на руското ведомство.

Водещи новини

Още новини