Бившият ни посланик в САЩ разкри какво ще последва, ако Тръмп се върне на власт и дали е застрашен Байдън

Facebook
share

Има интрига на междинните избори в САЩ. На карта е заложено мнозинството на демократите в Камарата на представителите. Много е вероятно те да загубят. Особено силно предизборната кампания се е съсредоточила към членовете на Сената. Това заяви бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Показателно за тежката битка за Сената е, че има борба за всяко едно място. И двата лагера бързат да осигурят собствените си поддръжници. Най-силният апел бе към собствените гласоподаватели да излязат и да гласуват. Демократите не са загубили много от своята поддръжка, но има риск колебаещите се да прелеят гласове към републиканците“, предупреди тя.

„Това не са просто избори за представители на Сената и Камарата на представители, а засяга и властите на местно ниво. Залогът е дали ще има едно прехвърляне към по-авторитарен начин на управление на страната. Смята се, че ако Доналд Тръмп посегне към властта, това би означавало авторитарни тенденции в САЩ. По този начин може да се направи опит решенията да се взимат еднолично“, подчерта Поптодорова.

Депутатка от САЩ за евентуален импийчмънт на Джо Байдън: Лесна работа

По думите ѝ, икономическите въпроси в последните дни са взели превес над абортите, което бе основната тема на демократите.

По повод заканите, че настоящият президент Джо Байдън, ще бъде свален с импийчмънт, бившият ни посланик в САЩ заяви: „Досега няма действащ президент в САЩ, който да е отстранен през процедура по импийчмънт. Това ще бъде зрелище с отмъстителен елемент на Тръмп, който още не се е освободил от съдебните преследвания за данъчни измами. Това ще затрудни страшно много управлението на САЩ. Ако и двете камари попаднат в ръцете на републиканците, това ще спре изпълнението на политиките на Байдън. Единственото му оръжие ще остане налагането на вето“, обясни тя.

„Има надежди, особено в Кремъл, че идвайки на власт Републиканската партия, ще означава тотална промяна на политиката към Украйна. Това не е така. Във всички случаи помощта към Украйна ще продължи. Промяната ще е по-скоро за размера на финансовата подкрепа“, прогнозира Елена Поптодорова.

 

 

Водещи новини

Още новини