Депутатка от САЩ за евентуален импийчмънт на Джо Байдън: Лесна работа

  • 08 ноември 2022 16:21

  • 1492
  • 3
Депутатка от САЩ за евентуален импийчмънт на Джо Байдън: Лесна работа
© Getty images (архив)

"Отстраняването на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в от власт ще бъде лесна работа", това каза депутатката от излъчилата бившия държавен глава Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския Републиканска партия в Камарата на представителите (долната камара на парламента във Вашингтон) Марджори Тейлър Грийн, написа сп. Нюзуик.

Според законодателката от щата Джорджия ако нейната партия спечели изборите за депутати в Камарата и Сената (горната камара), членовете на парламентарната група ще стартират процедура по свалянето на Байдън от власт. По думите ѝ Байдън трябва да бъде отстранен заради фалшифицирането  на президентските избори на 3 ноември 2020 г., провала в икономиката, изтеглянето на американските военни от Афганистан и връщането на талибаните на власт и др.

Тейлър-Грийн също заяви, че ще чрез импийчмънт ще бъдат свалени вътрешният министър Алехандро Майоркас, главният прокурор и министър на правосъдието Мерик Гарланд. Тя обаче не разкри какви ще бъдат мотивите за искането двамата да бъдат отстранени от власт.


Както вече екипът на novini.bg съобщи, Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера заяви, че ако републиканците победят на парламентарните избори, ще започнат процедура по импийчмънт на сегашния държавен глава.

Доналд Тръмп: Ако спечелим вота за парламент, ще започнем процедура по импийчмънт на Джо Байдън

Днес в САЩ избират 435-мата законодатели в Камарата на представителите и 35-ма от 100-те сенатори.

Проучванията дават преднина на републиканците – 225 места в долната и 53 в горната камара.

Процедурата по импийчмънт на американския президент е подобна на съдебен процес. Инициаторите внасят обвиненията си към действащия държавен глава в Камарата на представителите. В случай че най-малко 2/3 от 453-мата парламентаристи потвърдят обвиненията, те отиват в Сената.

Депутатите от горната камара играят ролята на последна инстанция и решават политическата съдба на стопанина на Белия дом. За отстраняването на държавния глава са необходими гласовете на поне 67 от 100-те сенатори.

Досега нито един президент не е напускал поста си вследствие на депутатско гласуване. Андрю Джонсън и Бил Клинтън са били оправдани от Сената (съответно през 1868 г. и 1998 г.). Ричард Никсън е подал оставка преди Камарата на представителите да гласува за неговия импийчмънт (през 1974 г.).

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1492 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.08 | 20:54

3
Ще има ковид трибунали и екзекуции.
PaulaFox

2022.11.08 | 19:48

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.11.08 | 18:56

1
дано

Добави коментар

Водещи новини