Шефът на "Пфайзер" с остри думи към хората, създаващи и разпространяващи фалшиви новини за ваксините

Getty (архив)
share

"Остри критики към хората, които създават и разпространяват фалшиви новини за ваксините срещу COVID-19 отправи директорът на "Пфайзер" Албер Бурла", това написа британският в. "Сън".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Ръководителят на американската фармацевтична компания, създала препарат за предпазване срещу смъртоносното заразно заболяване, произнесе реч в рамките на форум в Ню Йорк. "Вината за това, че коронавирусната инфекция отне живота на милиони човешки същества по света лежи върху плещите на тези хора, които създават и разпространяват фалшиви новини за ваксините срещу COVID-19. Аз лично смятам тези хора за престъпници", каза той.

По думите на Бурла светът ще се върне към нормалния си начин на живот, когато 100% от населението на Земята ще бъдат  ваксинирани.

ЕК въвежда ново определение за "напълно ваксиниран" срещу COVID-19

"Пфайзер" заедно с германската фирма "Бионтех" и китайската "Фосун фарма" на 27 юли 2020 г. обяви, че започва тестове на препарата. През ноември същата година бе обявено, че процентът ефикасност на ваксината е 95%. Малко по-късно разработката получи одобрение за използване от здравните власти на ЕС, САЩ и други страни по света.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини