Aктьорът Джо Лара, изиграл Тарзан, загина в самолетна катастрофа

Getty Images
share

Актьорът Джо Лара, провъзгласен от медиите за най-чаровния киноартист, играл някога Тарзан, е загинал в самолетна катастрофа близо до Нешвил. Лара стана известен с ролята си в тв филма „Тарзан в Манхатън“ (1989), вдъхновил впоследствие и създаването на сериала „Тарзан: Епичните приключения“. При злополуката с малкия самолет „Чесна C501“, собственост на холивудската звезда, освен 58-годишния Лара са загинали всичките още 6-има души на борда, включително и съпругата му Гуен Шамблин, пише "Монитор".

Частният самолет се е разбил около 11.00 ч. на 29 май в езеро Пърси Прийст, разположено на изток от втория по големина град в щата Тенеси, малко след като е излетял от летище Смирна, Тенеси, за Палм Бийч, Флорида. Местните власти съобщиха, че се води разследване за установяване на причината, довела до инцидента. „Смята се, че жертвите са Джо и Гуен, заедно с Дженифър Дж. Мартин, Дейвид Л. Мартин, Джесика Уолтърс, Джонатан Уолтърс и Брандън Хана", посочва се още в официалното изявление.

Освен с образа на Тарзан – младежа, отгледан от маймуни в африканската джунгла, Лара в началото на 90-те нашумява и в главната роля в продукцията „Американски киборг: Стоманеният воин“, а скоро след това се снима и в хитовата поредица „Спасители на плажа“, както и в сериала „Конан“.

През последните години Джо Лара, който има дъщеря от бившата си годеница Наташа Павлович, се отказа от киното в полза на кънтри музиката. През 2018 г. той се ожени за Гуен Шамблин – основателка на църквата Remnant Fellowship в Брентууд, пастор и автор на книги за здравословен начин на живот и отслабване чрез изучаване и следване на Библията.

Водещи новини

Още новини