В САЩ федералните власти приканват отделните щати да ускорят ваксинирането и да не бавят вторите дози

Getty Images/Guliver
share

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп приканва отделните щати да ускорят ваксинирането срещу COVID-19 на хората над 65 години и от други рискови групи, като не бавят поставянето на втората доза при двуразовата ваксинация. Това заяви министърът на здравеопазването Алекс Азар, цитиран от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33058

В предаването "Добро утро, Америка" по телевизия Ей Би Си той каза, че производството на ваксини е "достатъчно предвидимо", за да може да бъдат осигурени вторите дози.

Правителството на Тръмп настоява и за увеличаване на броя на местата, където се извършват ваксинации, включително в общински здравни центрове и дрогерии.

Байдън получи и втората си доза от ваксината

Очаква се избраният за президент на САЩ Джо Байдън да обяви в четвъртък плана си за ускоряване на имунизацията срещу COVID-19 и разширяване на нейния обхват. Преходният екип на Байдън поддържа тезата за инжектиране на възможно най-голям брой първи дози, вместо да продължи практиката на отиващата си администрация да се задържат милиони дози, за да е сигурно, че на получилите първа доза ще бъде инжектирана и втора, отбеляза БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33058

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини