Тръмп тръби, че COVID доминира новините, за да подкопава кампанията му

Getty Images
share

Доналд Тръмп, когото опонентите му обвиняват, че досега не е изразил дори и веднъж съболезнованията си или загрижеността си към семействата на над 220 000 загинали американци, използва основния си комуникационен канал – Twitter, за да изрази мнението си, че медиите пишат и говорят за COVID-19, само за да го злепоставят. 

Guardian отбелязва: „Тръмп настоява на безпочвените си твърдения, че основните медии единствено използват болестта като „заговор срещу шансовете му да бъде преизбран“. 

Тръмп публикува в Twitter оплакване от… Twitter, че налагат цензура на разследване на приближения до неговата партия New York Post срещу опонента му в президентската надпревара Джо Байдън. Разследването обаче не е подкрепено с доказателства, а от вестника мълчат по въпроса дали има реална следа или само „примамка“ за привличане на вниманието и това е причината Twitter да спре разпространението на новината, защото я квалифицира като потенциално фалшива новина, която може да навреди на хода на изборите. 

Относно отразяванията на COVID, Тръмп пише: „Covid, Covid, Covid е единният рефрен на медиите за фалшиви новини. Няма да говорят за нищо друго до 4 ноември (ден след изборите – бел. ред.)".

 

Междувременно в САЩ броят на хоспитализирани с COVID пациенти е нараснал с 46% за месец. 26 щата са пред нов рекорд по нови заразени, повече от 500 000 нови случаи има само през последната седмица. 

Вчера пък бившият президент Барак Обама се пошегува, че Тръмп „завижда на COVID“, заради медийното отразяване, защото вирусът получава повече внимание от Доналд Тръмп. Също така го критикува за личната му небрежност към заразата, заявявайки, че лично е превърнал Белия дом в „гореща зона“ на зараза. 

Междувременно артисти, писатели, комици и хора на културата и изкуството продължават да отбелязват липсата на емпатия у Тръмп и това, което те определят като егоизъм в лицето на над 220 000 загинали и техните семейства. 

Кралят на ужаса Стивън Кинг написа в Twitter: „Тръмп е бесен на COVID, защото му пре**ава избирателната кампания, а не защото 225 000 американци умряха от него. Какъв тъпак.“  


 

...

Водещи новини

Още новини