Тръмп прикани привържениците си да гласуват активно

  • 02 ноември 2020 07:34

  • 452
  • 0
Тръмп прикани привържениците си да гласуват активно
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предрече "червена", републиканска вълна от подкрепа за него и призова привържениците си да излязат да гласуват в изборния ден, за да заличат преднината на демократите, които са по-активни в предварителното гласуване, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пред привърженици в Дъбюк, Айова, Тръмп заяви: "Аз обичам изборния ден и повечето от вас също го обичат". След това подаде микрофона на дъщеря си Иванка, която е и негов старши съветник, която също призова привържениците му да го подкрепят. "Той всеки ден се бори толкова усърдно за всеки един от нас и сега вие можете да се борите за него", каза тя.

"Покажете на Джо Байдън и Демократическата партия какво смятате за техните десетилетия на предателства и злоупотреби", каза Тръмп на митинг северно от Детройт. Той си е поставил за цел да мобилизира електората си си с последна блицобиколка в така наречените колебаещи се щати и 10 предизборни митинга.

Пред репортери в Шарлът, преди митинга в Хикъри, Северна Каролина, Тръмп каза, че се готви за съдебни битки, свързани с изборите, по-специално заради гласуването по пощата. "Щом изборите свършат, отиваме там с нашите адвокати", заяви президентът.

Тръмп нееднократно критикува последните дни Върховния съд, че не блокира възможността да се броят и бюлетини, които пристигат и след изборния ден. Съветниците на Тръмп смятат, че демократът Джо Байдън има значителна преднина в предварителното гласуване и затова много разчитат избирателите на републиканците да са наистина активни във вторник.

Доналд Тръмп още не е решил къде ще бъде в изборната нощ

Кандидатът за вицепрезидент на демократите Камала Харис вчера беше в Джорджия, за да агитира сред чернокожите избиратели и да ги мобилизира да гласуват за Джо Байдън. "Не ви казваме, че сте длъжни да гласувате за нас, искаме да заслужим нашите гласове", каза Харис. Тя е първата чернокожа жена в кандидатпрезидентска двойка в историята на САЩ.

Чернокожите избиратели са от ключово значение за евентуална победа на Байдън над Тръмп.

Основната цел на самия Байдън в заключителните дни от кампанията също е да мобилизира тази електорална група. Всеки ден сме свидетели на расови неравенства в ситуацията с този вирус, каза той във Филаделфия, имайки предвид, че малцинствата в САЩ, сред които и чернокожите, са много по-потърпевши от епидемията. Байдън обеща да се заеме с пандемията, но подчерта, че първо трябва да бъде победен друг вирус - Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Последвайте канала на

Novini.bg
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини