Тръмп подновява предизборните митинги в четири щати

Getty Images
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че подновява предизборните си митинги, като идната седмица той ще бъде в четири щата, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Екипът на Тръмп засега не съобщава нищо за санитарните условия, при които ще протекат проявите във Флорида, Аризона, Северна Каролина и Оклахома така че да се избегне разпространението на коронавируса.

Президентът на САЩ никога не е криел нетърпението си да се върне към предизборните прояви, които преустанови временно през март заради пандемията от коронавируса.

Доналд Тръмп категорично се противопостави да идеята да бъдат прекръстени военни бази, носещи имена на генерали на Конфедерацията, предава БТА.

"Някои предложиха да се прекръстят 10 легендарни военни бази", каза Тръмп в Туитър и допълни, че тези бази са част от американското наследство и неговото правителство дори не проучва такава възможност. Президентът призова за уважение към армията.

Десет бази на сухопътните сили, всички разположени в южните части на страната, носят имената на бивши военни от силите на Конфедерацията. Така например базата Форт Браг в Северна Каролина, която е най-голямата в страната, носи името на генерал Бракстън Браг, известен преди всичко заради загубата на голямата битка за Чатануга през 1863 г. В Джорджия пък има база, кръстена на Хенри Бенинг, генерал привърженик на робството, пледирал за създаването в южните щати на "робокрация".

До призивите и предложенията за смяната на имената на базите се стигна в момент на вълна от протести в САЩ срещу расизма и полицейското насилие.

Същевременно Белият дом обяви, че поставя последните щрихи в предложението за реформа на полицията и в идните дни то може да бъде направено обществено достояние, предаде Ройтерс, като цитира говорителката на президенството Кейли Макенани.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини