Белият дом обмисля финансова помощ за работещите американци на фона на заразата

Getty (архив)
share

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да отпусне пари на работещите на фона на спада на борсовите индекси, затворените училища и препоръките за работа от дома, предизвикани от коронавируса, написа британският в. Дейли мейл.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

"Предвидената помощ е в размер на 1000 долара на човек месечно. Ние сериозно обмисляме да предприемем мярка", това е казал икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу пред медията.  "Ние имаме този ресурс и трябва да помогнем на хората", е пояснил той.

Изданието посочи още, че подобни предложения са били изказани от републиканския сенатор Мит Ромни и бившия кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия Андрю Янг.

"Пакетът е на обща стойност 400 милиарда долара. Министерството на финансите и Федералният фонд за извънредни ситуации имат тези ресурси", е допълнил Къдлоу.

Британската медия посочи още, че за отпускането на помощта е необходимо одобрение от Конгреса  – федералния парламент във Вашингтон. "Миналата седмица  депутати от двете камари (Камарата на представителите и Сената) са заявили, че са започнали консултации по този въпрос", допълни Дейли мейл.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини