Тръмп започва предизборна обиколка с митинг във Флорида

Getty Images/Guliver
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заминава днес на предизборна обиколка във Флорида, предаде Франс прес.

Тръмп участва активно в кампанията преди междинните избори на 6 ноември, които според президента са референдум за неговото управление. Той повече от всякога залага на страха, твърдейки, че хора от Близкия изток са се включили в кервана с мигранти от Хондурас, който се движи на север, отбелязва АФП. Във вторник сутринта президентът написа в Туитър, че сред мигрантите има истински бандити и членове на банди и ги призова да се върнат обратно.

Програмата на Тръмп до изборите ще е много натоварена. За по-малко от седмица той ще посети осем щата: Флорида, Охайо, Джорджия, Индиана, Мисури, Монтана, Тенеси и Западна Вирджиния, съобщи Асошиейтед прес. Във всеки от тях той ще говори пред пълни зали с ентусиазирани свои поддръжници. Трудно е обаче да се предвиди как тези митинги ще се отразят на резултатите в изборния ден, защото Тръмп мобилизира не само републиканските избиратели, но и привържениците на Демократическата партия, обяснява Лари Сабато от Университета на Вирджиния.

Щатът Флорида, където Тръмп спечели на изборите през 2016 г. с 49 на сто от гласовете срещу 47,8 за Хилари Клинтън, е важен тест за него. Президентът ще го посети два пъти - днес и в събота, пише БТА.

Водещи новини

Още новини