"Референдумът за Тръмп" започва в САЩ

  • 06 ноември 2018 06:34

  • 1402
  • 0
"Референдумът за Тръмп" започва в САЩ
© Gettyimages

Гражданите на САЩ гласуват днес на междинни избори за Конгрес, в които залог е коя от двете големи партии ще контролира законодателството. Вотът се възприема и като проверка на одобрението към политиката на президентът-републиканец Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.  

Американците ще изберат всички 435 конгресмени и 35 от общо 100 сенатори. Ако постигне мнозинство в Камарата на представителите или Сената, Демократическата партия ще получи значително повече свобода на противодействие на управлението на Тръмп. Към момента Конгресът е под контрола на републиканците.

Според социологическите проучвания, партията на предишния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е възможно да постигне мнозинство в долната камара, но не и в Сената. Днес американците гласуват и за представители в местните конгреси на различните американски щати.

Самият Тръмп определя изборите като "референдум" за неговото управление. Според критиците му, изправен пред риска да загуби подкрепата в законодателния орган, през последните седмици Тръмп умишлено мобилизира избирателите си с остри антиимиграционни послания. Същевременно статистиката показва, че партията на действащия президент неизменно губи междинните избори, предаде БНР. 

В този даден момент това може да означава и започване на процедура по импийчмънт на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, което действие обаче остана извън предизборната реторика на демократите. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини