Белият дом очаква съдилищата да възстановят действието на имиграционния указ на Тръмп

share

Белият дом заяви, че очаква съдилищата да възстановят наложената от президента на САЩ Доналд Тръмп забрана за влизане на бежанци и пътници от седем страни с предимно мюсюлманско население, предаде Асошиейтед прес.

Следващата възможност на екипа на Тръмп да защити указа, обоснован с необходимостта да се гарантира националната сигурност, ще бъде под формата на отговор на съдебен иск, заведен от щатите Вашингтон и Минесота, според който забраната ощетява жителите и на практика разрешава дискриминация. Апелативен съд в Сан Франсиско разпореди правосъдното министерство да подаде днес съответните правни документи.

Съдът по-рано отхвърли искане на правосъдното министерство за незабавно възстановяване на действието на забраната, което беше временно спряно с решение на съдия в Сиатъл.

Адвокати, представляващи Вашингтон и Минесота, подадоха в съда документи, в които отбелязват, че ако забраната бъде възобновена, това ще "отприщи отново хаос".

Технологични компании, сред които "Епъл" и "Гугъл", също подадоха правни документи, в които заявиха, че забраната ще им навреди, като затрудни набирането на служители.

Водещи новини

Още новини