Тръмп се присмя на ЦРУ

gettyimages (архив)
share

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп не вярва на заключенията на разузнаването, че Русия се е намесила в негова полза в предизборната кампания в САЩ, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и АП.

Тръмп нарече смешни заключенията на разузнавателните служби и каза, че Демократическата партия ги използва като "още едно оправдание за загубата на Хилари Клинтън. Мисля, че това е смешно. Мисля че е още едно оправдание. Не му вярвам", каза бъдещият президент в интервю за Фокс нюз. Освен това според него заключението на разузнаването дори не е направено от Централното разузнавателно управление (ЦРУ).

Тръмп уточни, че не е на всяка цена против заповедта на президента Барак Обама да бъдат основно проучени кибератаките в предизборната кампания, но "не бива да се споменава само Русия, а трябва да се посочат също и други страни, може би други личности".
Тръмп неведнъж е казвал, че виновникът може да е Китай или самотен хакер, седнал на канапето. ЦРУ стигна до заключението "с висока достоверност", че Русия се е опитала да повлияе на изборите в САЩ в полза на Тръмп, напомня АП.

Водещи новини

Още новини