Челси Клинтън обяви, че засега не смята да влиза в политиката

  • 05 април 2017 07:38

  • 4210
  • 1
Челси Клинтън обяви, че засега не смята да влиза в политиката
© Getty Images

Челси Клинтън заяви в интервю пред тв канал Си Би Ес, че засега няма намерение да влиза в политиката, предаде Асошиейтед прес.

Запитана дали ще последва пътя на родителите си, дъщерята на Бил и Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 каза, че политиката е в ДНК на всички от нейното семейство, но подчерта, че се чувства удовлетворена от това, с което се занимава в Ню Йорк.

"Категорично не съм съгласна с нашия президент (Доналд Тръмп), но определено не съм точно аз човекът, който трябва да се кандидатира, за да го победи през 2020 г. Така че засега отговорът е "не", но смятам, че всички ние трябва да си задаваме този въпрос периодично", заяви тя.

Говорителят на семейство Клинтън Бари Лури потвърди пред АП, че в бъдещето на 37-годишната Челси има много неща, които тепърва предстои да бъдат решени, но за момента тя е убедена, че няма да се кандидатира за публичен пост.

От днес бившата "първа дъщеря" започва обиколка в шест щата, за да представи книгата си "Това е нашият свят". С творбата си, адресирана към ученици от прогимназиите, авторката смята да си проправи път към сериозната политика, смятат наблюдателите. През май Челси Клинтън се готви да издаде и илюстрована детска книжка, посветена на жените лидери.

Понастоящем тя е вицепрезидент на Фондацията "Клинтън", не получава заплата, но е в центъра на дискусиите за бъдещето на фондацията и играе активна роля в набирането на средства и осъществяването на нейните програми. Има преподавателски часове по управление на световното здраве в Колумбийския университет, а отскоро е член на борда на интернет сайта "Експедия".

Последвайте канала на

БТА
4210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕДИН ЦИГАНИН

2017.04.05 | 09:42

1
а хххххможе ли аз да и флизиам на ней

Добави коментар

Водещи новини