Барак Обама: Терористите не са пряка заплаха за нас

gettyimages (архив)
share

Терористите не са пряка заплаха за САЩ, каза американският президент Барак Обама, предаде РИА Новости.

Държавният глава на САЩ и върховен главнокомандващ се срещна вчера с военни в база в Тампа, Флорида. Той призна, че водената от него държава е допуснала грешки и не е могла да предотврати зараждането и разрастването на Ислямска държава (ИД). "Борбата с екстремистите ще отнеме време и няма да бъде лесна. Ние обаче не трябва да преувеличаваме тяхната сила, защото ИД и другите терористични групировки искат да ни убедят в тяхната мощ", допълни Обама в една от последните си речи пред военни в качеството си на първи военачалник.

Обама ще предаде поста на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп на 20 януари 2017 г. Спечелилият изборите републиканец вчера официално заяви, че ще назначи за военен министър Джеймс Матис. Генералът от пехотата е известен с прякора Бясното куче заради острите си думи, припомня Би Би Си.

Бъдещият стопанин на Белия дом във вторник направи още промяна в екипа си. Той уволни своя сътрудник Майкъл Флин-младши, защото е разпространявал слухове за съперничката на Тръмп - Хилари Клинтън. Сплетните, че бившият държавен секретар на САЩ е прикривала педофилска мрежа почти доведоха до въоръжен инцидент във Вашингтон. Полицията в американската столица задържа в понеделник мъж с пушка. Той е искал да провери дали наистина ресторант за бързо хранене е щаб на извратеняци.

Водещи новини

Още новини