Мъж от Охайо осъден на 30 г. затвор за заговор за нападение на американския Конгрес

  • 06 декември 2016 07:30

  • 1016
  • 0
Мъж от Охайо осъден на 30 г. затвор за заговор за нападение на американския Конгрес
© Getty Images/Guliver

Мъж от Охайо получи присъда от 30 години затвор за заговор за нападение на американския Конгрес с огнестрелно оръжие и бомби, и за подкрепа на екстремистката групировка "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

22-годишният Кристофър Корнел от Грийн Тауншип, Охайо, беше арестуван през януари 2015 г. и обвинен, че планирал да пътува до Вашингтон, за да извърши нападение срещу Конгреса по време на обръщението на президента Барак Обама към нацията "За състоянието на съюза" на 20 януари същата година.

Мъжът попаднал в полезрението на американските специални служби, след като публикувал няколко съобщения с екстремистки характер в микроблога си в Туитър. По данни на властите той възнамерявал да задейства в сградата на Конгреса няколко взривни устройства, а след това да открие стрелба.

През май 2015 г. на Корнел бяха предявени допълнителни обвинения в подкрепа на ИД. През август той се призна за виновен по обвинения в заговор за убийството на държавни служители, притежание на огнестрелно оръжие и опит за оказване на материална подкрепа на терористична организация, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини