Колин Пауъл за Тръмп: Национален позор

Getty Images/Guliver
share

Колин Пауъл е нарекъл кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп "национален позор" в наскоро изтекли имейли, предаде Асошиейтед прес.

Имейлите бяха публикувани първо от сайта Бъзфийд нюз късно вчера. Пауъл, уважаван генерал в оставка, служил в администрацията на президенти от Републиканската партия, заяви, че не отрича автентичността им и добави, че хакерите притежават още много негови писма.
В имейлите си Пауъл заявява, че е останал относително мълчалив по време на възхода на Тръмп. "Да го наречеш идиот просто го окуражава", пише Пауъл.

Освен това бившият държавен секретар критикува помощниците на Хилари Клинтън за това, че свързвали името му със скандала около използването на частен имейл сървър от нея по времето, когато е била държавен секретар.

Пауъл призна, че е използвал платен имейл адрес за част от официалната си кореспонденция. Клинтън изобщо не е използвала имейла на Държавния департамент, припомня АП, цитирана от БТА.

В имейл, публикуван от Ен Би Си, Пауъл пише, че е казал "многократно на лакеите на Клинтън, че правят грешка, като се опитват да ме въвлекат в това, но те продължават да опитват".

Имейлите на Пауъл бяха публикувани на сайта Дисилийкс, за който има подозрения, че се използва от свързани с руското разузнаване хакери. Сайтът, който твърди, че има за цел да разкрива злоупотребата с власт, вече е публикувал имейли на други политически фигури от Вашингтон.

Водещи новини

Още новини