Дискусиите с Путин и Лавров бяха откровени, написа Кери в Туитър

Getty Images/Guliver
share

Дискусиите с руския външен министър Сергей Лавров и с руския президент Владимир Путин бяха откровени. Бяха обсъдени темите Украйна, Иран, Сирия, написа в микроблога си в Туитър американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Важно е да се запази отворена линията за връзка между САЩ и Русия в момент, в който търсим решение на актуални глобални проблеми, заяви Кери.

Същевременно пресаташето на американската дипломатическа мисия в Русия Уил Стивънс качи в Туитър снимка, на която се вижда, че Джон Кери е подарил на Лавров портфейл, отбелязва БТА. На снимката е запечатан моментът на предаване на подаръка.

По-рано днес стана ясно, че Лавров е подарил на Кери тениска със символи на Победата, домати и картоф, който са били "далечни роднини" на онези, които преди време му подари американският му колега. През януари миналата година на среща в Париж Кери подари на Лавров два картофа от щата Айдахо с формата на франзелки, след като Лавров споделил, че в миналото бил опитал картофи именно от този щат и те много му се усладили.

Водещи новини

Още новини