Обама приема Меркел в Белия дом

Getty Images/Guliver
share

Президентът на САЩ Барак Обама ще приеме днес в Белия дом германския канцлер Ангела Меркел, която пристигна на кратко  посещение във Вашингтон, предаде Франс прес, като се позова на неговата пресслужба.

"Двамата лидери ще обсъдят редица въпроси, включително Украйна, Русия, борбата с тероризма, "Ислямска държава", Афганистан и Иран", се казва в изявлението.

Западните страни и Украйна обвиняват Русия, че изпраща оръжия и войски в подкрепа на проруските сепаратисти в Източна Украйна - нещо, което Москва отрича. Някои европейски държави не са склонни да подкрепят налагането на нови санкции на Русия, докато Съединените щати обмислят възможността да доставят оръжия на Украйна, пише БТА.

Обама и Меркел също така ще обсъдят икономически въпроси и глобалното затопляне. През юни Германия ще е домакин на среща на върха на Г-7, в която влизат седемте най-големи световни икономики.

След Съединените щати Меркел ще отпътува за Канада, където ще бъде на официално посещение днес и утре. Германският канцлер  ще се срещне с премиера Стивън Харпър.

Водещи новини

Още новини