Инж. Махмуд Ахмадинежад: Кулите близнаци не са могли да бъдат съборени от самолети

gettyimages
share

Кулите-близнаци в Ню Йорк не са могли да бъдат съборени от самолети, каза президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад пред Генералната асамблея на ООН, предаде РИА Новости.

Според светския ръководител на Ислямската република, който е инженер по образование, срутването на сградите на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. не било причинено от блъснати в постройките самолети. Ахмадинеджад не обясни какво е причинило разрушенията. Той нарече терористичните актове съмнителен повод и голяма фалшификация на САЩ и техните съюзници, които използвали повода за интервенция в Ирак и Афганистан. "Операциите в азиатските страни целели да заграбят природните богатства", допълни той.

Представителите на САЩ, Европейския съюз и Израел демонстративно излязоха от залата по време на речта на иранския президент. Прессекретарят на Белия дом Джей Карни заяви, че е очаквал подобни нападки от Ахмадинежад, и обвини Техеран в гнусно и жестоко отношение към сънародниците си. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън пред ООН заяви: "Иранците жестоко потушват демонстрации, арестуват и измъчват хора, искащи по-добро бъдеще".

Водещи новини

Още новини