Махмуд Ахмадинежад поиска ООН да осъди Великобритания

  • 10 август 2011 14:40

  • 1676
  • 2
Махмуд Ахмадинежад поиска ООН да осъди Великобритания
© gettyimages

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинежад смята, че Съветът за сигурност на ООН трябва да реагира на безредиците във Великобритания, пише газета.ру.

"Дори ако един процент от тези престъпления се случат във враждебна на Запада държава, структурите на ООН и организациите, претендиращи да бъдат правозащитни ще вдигнат вой до небесата. Но сега те мълчат", заяви Ахмадинежад. Светският ръководител на Ислямската република препоръча на Лондон вместо да изпраща армия в Ирак, Афганистан и Либия за разграбване на петролните богатства, "да се вслуша в гласа на собствения си народ, който вече е загубил търпение и вяра в своето бъдеще".

По-рано днес режимът на либийския лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия призова британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да се оттегли. "Камерън и правителството му трябва да си тръгнат след народното въстание срещу тях и репресиите срещу мирни демонстранти", заяви заместник външният министър Халед Кааим. "Камерън и правителството му са загубили всякаква легитимност", коментира дипломатът. "Демонстрациите показват, че британския народ отхвърля това правителство, което се опитва да се наложи със сила”, допълва либийският министър.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1676 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
2

2012.03.28 | 18:30

2
А бе друго си е да те гръмнат в Англия , някак по цивилизовано е .

2012.03.28 | 18:30

1
Мда, особено Кадафи добър призив е направил. Значи за едни и същи действия едни са "терористи", други са "борци за свобода".... едни са "защитници на държавността", а други са "кръвожадни диктатори".

Добави коментар

Водещи новини